Ik ben 18 jaar of ouder

Vergroot je toekomstkansen met een diploma  

Met een startkwalificatie (havo/wvo diploma of een diploma of mbo niveau 2/3/4) heb je een grotere kans op het vinden van werk. Daarom helpt het RMC je graag op weg om een diploma te halen! Het RMC staat voor Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten. Als je tussen de 18 en 23 jaar bent en geen startkwalificatie hebt, ben je bekend bij het RMC van jouw gemeente. Trajectbegeleiders van het RMC kunnen je helpen bij het vinden van werk, opleiding of de nodige hulp.

Neem gerust contact op met het RMC. De begeleiding is gratis.

Aanwezigheid op school 

Heb je een schoolinschrijving, dan ben je verplicht de lessen te volgen. Doe je dit niet, dan meldt school dit via DUO bij het RMC van jouw gemeente. Dit gebeurt als je 16 uur afwezig bent in 4 aaneengesloten weken maar kan ook als school zorgen over je heeft. Eerst gaat school met je in gesprek over waarom je afwezig bent. Als de situatie niet verbetert, neemt het RMC contact met je op. Samen met jou bekijkt het RMC waardoor je vaak afwezig bent en wat jou kan helpen.

  • Wil je (tijdelijk) stoppen met je opleiding, of van opleiding wisselen?
  • Zoek je werk of een mogelijkheid om leren en werken te combineren?
  • Loop je vast met school en weet je niet wat je volgende stap moet zijn?
  • Heb je schulden, psychische problemen of kun je bij iets anders wel hulp gebruiken?

Het RMC kan je hier bij begeleiden.

Geen baan of school

Heb je je startkwalificatie nog niet behaald, en momenteel geen baan of school? Dan kan RMC jou helpen met het vinden van een baan of opleiding. Je mag altijd contact opnemen met het RMC van jouw gemeente, ook als je langere tijd niet meer naar school bent geweest.

Het RMC kan ook contact met jou opnemen om te vragen hoe het gaat. Dit kan bijvoorbeeld via een brief of een huisbezoek.