Hulp bij de overstap naar het mbo

De aanmelddeadline voor mbo’s is dit jaar verplaatst naar 1 mei en geeft leerlingen uit het voortgezet onderwijs extra tijd voor een goede studiekeuze. Desondanks oriënteren leerlingen zich de komende maanden al volop op hun vervolgopleiding. Vanuit de regio Utrecht organiseren we veel (online) activiteiten om deze aankomende studenten te helpen bij een goede overstap naar het mbo.

  1. In oktober lanceerden we al de digitale Bustour voor decanen en mentoren uit het voortgezet onderwijs. Via de bustour leren zij verschillende mbo-instellingen kennen. Op die manier kunnen zij hun studenten beter informeren en adviseren over de verschillende mogelijkheden in de regio.
  2. Onlangs brachten de mbo-instellingen uit de regio gezamenlijk een digitaal mbo-magazine uit met informatie voor leerlingen. In het magazine staat uitleg over het mbo, over de domeinen waarin je na een opleiding kunt werken en over de verschillende mbo-instellingen in de regio.
  3. Vanuit SchoolWerkt bieden we naast bovenstaande vanaf 4 maart weer overstapcoaches aan voor leerlingen die meer begeleiding nodig hebben bij de overstap van voortgezet onderwijs naar mbo.

Vragen over bovenstaande? Neem dan contact op met SterkVO.