Terugblik: bijeenkomst SchoolWerkt

Het is alweer even geleden, maar dinsdag 6 juli vond digitaal een inspirerende bijeenkomst plaats van SchoolWerkt. Het was een bijeenkomst waarin verbinding centraal stond en verschillende expertises bij elkaar kwamen. De bijeenkomst werd afgetrapt door wethouder Anke Klein (Onderwijs, gemeente Utrecht).

Elke programmalijn presenteerde een stuk over de doelen voor komend schooljaar, ondersteund door praktijkvoorbeelden. Ook deelden verschillende professionals succesverhalen.

Na de presentaties was de bijeenkomst  interactief. De groep ging uiteen in 5 verschillende thematafels. Professionals gingen met elkaar in gesprek over de invloed van corona op de jongeren in de regio, maar ook over nieuwe kansen voor kwetsbare jongeren in het mbo. De mogelijkheden die flexibilisering in het mbo biedt kwam aan bod, maar ook het Expertisecentrum en het actieplan Klaar voor Werk.

Ben jij benieuwd naar de highlights en de belangrijkste uitkomsten van de gesprekken? Mail naar rmcregio@utrecht.nl. Je ontvangt een algemene terugkoppeling van de tafels en ter verdieping alle gespreksverslagen. We zijn erg blij met de nieuwe inzichten en de interessante discussies die tijdens deze bijeenkomst zijn ontstaan. We hopen elkaar gauw weer live te mogen ontmoeten.