Webinar Mijn Talent Document 2 oktober

Vanaf het schooljaar 2018-2019 gaan de 4e jaars vmbo-leerlingen werken met het Mijn Talent Document. Dit is een  samenvatting van het loopbaandossier dat mee gaat met het Digitaal Doorstroom Dossier (DDD) bij de overstap naar het mbo. Mijn Talent Document zal aan bod komen bij het eerste loopbaangesprek op het mbo. Zodoende wordt er gezorgd voor een goede aansluiting van de LOB-lijn voor de leerling/student van het vmbo naar het mbo. Omdat we dit schooljaar voor het eerst gaan werken met het Mijn Talent Document, wordt er een webinar (een online training) aangeboden voor alle betrokken mentoren, loopbaanbegeleiders, decanen en andere geïnteresseerden.

Webinar, een online training

In dit webinar zal  aandacht besteed worden aan:

  • waarom: waarom gaan we gaan werken met dit document?
  • wat: wat is het Mijn Talent Document precies?
  • waar:  waar is het document te vinden?
  • hoe: hoe kun je er samen met je leerlingen mee aan de slag gaan?

Het webinar wordt verzorgd door Michel Zijffers (vmbo, Via Nova College) en Mireille Aalfs (mbo, ROC Midden Nederland). Naast het volgen van de training bestaat ook de mogelijkheid om hen tijdens de training online vragen te stellen.

Hoe doe ik mee?

Het live webinar vindt plaats op 2 oktober van 15.00 – 16.00 uur.  Om hierbij live aanwezig te zijn heb je een laptop, pc of tablet nodig met een internetaansluiting.

Aanmelden

Via deze link  kun jij je aanmelden voor dit webinar. Zorg dat je 5 minuten van te voren ingelogd bent. Je kunt dit webinar individueel volgen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om dit met de mentoren, tijdens een overleg, samen te kijken.

Terugkijken?

Mocht je er niet live bij kunnen zijn, dan kun je het webinar nog terugkijken. De link hiervoor wordt na 2 oktober gecommuniceerd.