Young Ambition organiseert oriëntatietrainingen

Vorig jaar zagen we dat leerlingen soms nog een extra handje hulp kunnen gebruiken bij het maken van een passende studiekeuze. Dit, aanvullend op de ondersteuning die zij al krijgen vanuit de pro-, v(s)o school. Wat blijkt? Een extra training waarbij een ervaren coach in de klas komt om te helpen bij vragen, helpt! Young Ambition organiseert trainingen voor vierdejaars leerlingen die de overstap maken naar het mbo.

De trainingen zijn bedoeld voor leerlingen die extra hulp kunnen gebruiken bij het oriëntatieproces. Zowel leerlingen van het praktijkonderwijs als van het (speciaal) voortgezet onderwijs kunnen deelnemen. Vragen zoals “waar moet ik beginnen?” en “wat zijn de vervolgstappen?” of “wat wil ik nou eigenlijk?” komen aan bod.

In groepssessies van 5 – 15 leerlingen gaan leerlingen zelf aan de slag met laagdrempelige opdrachten. Proberen, ontdekken en ervaren staat  centraal. Vaak werken we met spelvormen en soms in gespreksvormen. Voorafgaand aan de trainingen neemt Young Ambition contact op met de decaan. Op deze manier weten we waar de behoeftes liggen en welk aanbod er ligt vanuit school. De trainingen zijn dus op maat en worden in overleg ontworpen.

Training van Young Ambition aanvragen

De trainingen duren tussen de 45 en 90 minuten: afhankelijk van wat past in het schoolrooster. We starten eind januari/begin februari weer. Wil jouw school hier gebruik van maken? Klik op bovenstaande button en neem contact op met Mariska Rijsdijk (Regionaal Projectleider De Overstap).