Loopbaanoriëntatie

Digitaal Doorstroom Dossier

Het Digitaal Doorstroom Dossier (DDD) bestaat uit informatie over de leerling, advies van de mentor of zorgcoördinator en een akkoordverklaring van de leerling. Dit dossier is het handvat en een voorwaarde voor de intakeprocedure. De vo-school vult het samen met de leerling in en stuurt het op naar de mbo.

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Mijn Talent Document

Een onderdeel van het DDD is het Mijn Talent Document. Dit onderdeel vult de leerling zelf in en  wordt besproken tijdens het intake- of kennismakingsgesprek. Lees meer over het Mijn Talent Document of bekijk onderstaand filmpje.

mbo-oriëntatieworkshops

Vijf weken per jaar organiseren mbo’s in de regio verschillende oriëntatieworkshops. Leerlingen kunnen tijdens deze workshops de opleidingen beter leren kennen. Daarmee helpen wij hen een goede keuze te maken. We werken met vaste weken waarbinnen de oriëntatieworkshops plaatsvinden. Actielijn 3 (De Overstap) stelt elk jaar deze vijf weken vast na overleg met het vo en mbo. Zo zorgen we er samen voor dat de data voor iedereen haalbaar zijn en leerlingen de kans krijgen om zich aan te melden.