Doorstroompunt Regiobijeenkomst vestigingsgericht werken

Ben jij? Slb-er, expert verzuim, expert aanwezigheid, taakdocent zorg, verzuimmedewerker, SAC docent, onderwijsondersteuner, studentcoach, mentor of docent? En heb je te maken met schoolverzuim? Kom dan naar de Regiobijeenkomst vestigingsgerichtwerken.

Thema

Focus op aanwezigheid:
Deze bijeenkomst staat in het teken van de aanwezigheid van de student. We starten met een lunch en een talkshow. Daarna blikken we kort terug op de vorige bijeenkomst en nemen we jullie mee naar de toekomst. Tijdens het tweede gedeelte heb je de mogelijkheid om 2 workshops te volgen die inzicht geven in hoe je om kunt gaan met te weinig aanwezigheid.
Uiteraard is er tijdens deze bijeenkomst ook weer tijd voor elkaar, tijd voor het gesprek, een talkshow, een broodje, drankje en hapje.


De workshops

1. Escalatieladder verzuim door Maikel Vergunst
De escalatieladder gaat uit van het idee dat de student wordt benaderd als werknemer van de toekomst waar verzuim direct wordt opgepakt. Ook blijkt de escalatieladder aan de voorkant duidelijkheid te geven voor de student, ouders/verzorgers en het onderwijsteam. Het helpt de student en de klas om in de flow van aanwezigheid- te blijven.

2. Oplossingsgericht gesprek door Esther Musch
Esther neemt jullie mee in hoe je een individueel gesprek kun voeren met een student die niet in beweging komt. Het draait in deze workshop om het winnen van vertrouwen en d.m.v de schaalvraag onderzoeken wat er wel kan.

3. Groepsinterventie verzuim door Caressa van Toorn
Caressa neemt jullie in deze workshop mee in de aanpak groepsinterventie welke o.a. binnen ROC Midden Nederland op de Vondellaan wordt gebruikt. Zou dit ook wat voor jouw opleiding zijn?

4. Focus op aanwezigheid door Sven Everdink
Steeds meer scholen kiezen ervoor om de focus van verzuim te verleggen naar aanwezigheid. Dat lijkt misschien hetzelfde, maar in de praktijk daagt het je uit om met een andere bril naar je verzuimaanpak, je studenten én je school te kijken. Tijdens deze workshop bespreken we wat een aanwezigheidsaanpak inhoudt en ontdek je hoe je er in de praktijk mee aan de slag kunt gaan.

Op de dag zelf geef je je keuze door. Je volgt twee workshops van ongeveer 1 uur.

Praktisch

Wanneer: dinsdag 4 juni 2024
Tijd: 12:00 – 16:30 uur
Vanaf 11.45 uur ben je welkom. Om 12:00 uur starten we het programma. Kom op tijd!
Rond 16:00 uur sluiten we de bijeenkomst af en verwachten dat we rond 16:30 uur klaar zijn.
Locatie: ROC Midden Nederland, Vondellaan 174 in Utrecht

Meld je aan!

Wil je aanwezig zijn? Stuur een e-mail naar e.baars@nieuwegein.nl. Opgeven voor de workshop kan pas op de dag zelf.

Parkeren


Kom je met de fiets dan kun je deze gratis stallen in de stalling van ROC Midden Nederland. Bel aan en meld dat je voor de bijeenkomst komt.
Kom je met de auto dan kun je deze betaald parkeren. Er staan betaalautomaten voor de betaling, maar je kunt ook gebruik maken van een parkeerapp.
ROC Midden Nederland locatie Vondellaan is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer.