Start derde TOP Academie in schooljaar 2023 – 2024

Na de TOP Academies bij het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht gaat nu ook de Bijenkorf in Utrecht een samenwerking aan met de vijf praktijkscholen in onze regio: het Pouwer College, Seyster College, De Baanbreker, Kranenburg en Futura College. Vanaf schooljaar 2023-2024 gaan leerlingen van het praktijkonderwijs leren en werken op de werkvloer van de Bijenkorf. De komende periode ontwikkelen de scholen en de Bijenkorf een gezamenlijk leerwerkprogramma, afgestemd op het werken in de branche.

Leermeester-gezelconstructie

Binnen de TOP Academies volgen de leerlingen een lesprogramma. Ze krijgen les op de werkvloer en leren het vak van ervaren medewerkers in een leermeester-gezelconstructie. Deze werkwijze is afgestemd op de manier waarop jongeren leren én op de werkwijze van het betreffende bedrijf, in dit geval de Bijenkorf.

Leerlingen gaan op verschillende afdelingen binnen de Bijenkorf aan de slag. Op deze manier maken zij kennis met alle facetten die de branche te bieden heeft.

UMC Utrecht en Universiteit Utrecht

De huidige TOP Academies bij het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht (UU) beginnen hun tweede schooljaar in onze regio. Al heel wat leerlingen hebben de kans gekregen om bij beide bedrijven het vak te leren. Sommigen van hen hebben ervoor gekozen om op een van de locaties aan het werk te gaan.

Bij het UMC lopen leerlingen stage in de schoonmaak en komen er in september ook plekken op de beddentransport. Bij de UU lopen leerlingen stage bij de receptie, in de beveiliging, in de schoonmaak of bij het groenbeheer. Vanaf het nieuwe schooljaar zijn hier weer nieuwe leerwerkplekken beschikbaar.

Meer informatie

Neem contact op met Renée van der Meulen, projectleider Klaar voor Werk.