Terugblik SchoolWerkt bijeenkomst 2023

Op 23 november vond de SchoolWerkt bijeenkomst plaats. We kijken terug op een geslaagde dag! Professionals deden inspiratie op via verschillende workshops en Ismail Aghzanay verzorgde een keynote over kansenongelijkheid in het onderwijs. 

Dick Oosterveld en Jasper van Wijk vertellen over hun ervaring. “Het was een inspirerende avond vol goede uitwisseling en heel lekker eten (verzorgd door de deelnemers zelf, samen met studenten). Mooi om te zien dat er veel aandacht was voor studenten die wat meer tijd nodig hebben om hun draai te vinden in het mbo. Zo vertelden Nimeto, MBO Utrecht en ROC Midden Nederland over de nieuwe oriëntatieprogramma’s die zij aanbieden en hebben Young Ambition en het OPDC ons laten zien hoe zij jongeren helpen om de overstap goed te maken. Dik van Donselaar heeft ons bevlogen laten zien hoe je studenten benadert vanuit Positive Behavior Support, zodat er écht aandacht is voor iedere student. Het was duidelijk dat iedereen zich vol inzet om studenten tot hun recht te laten komen!”  

Over de workshops

Mbo samen: welbevinden op school

Mentale gezondheid is een thema wat de afgelopen jaren steeds meer aandacht krijgt. Tijdens de workshop werd stilgestaan bij het belang van het welbevinden van leerlingen, studenten én docenten. Een actueel thema, waarbij een pasklare oplossing vaak ver weg en ingewikkeld lijkt. Tóch kan je al heel veel doen, juist door het klein te houden: vraag oprecht naar hoe het met de ander gaat, toon interesse en luister. Praat over wat jou helpt in stressvolle tijden en inspireer elkaar daarmee. Vergeet ook zeker niet het welbevinden van de medewerkers: een veerkrachtig docententeam draagt bij aan veerkrachtige leerlingen en studenten. Meer weten? Kijk eens op de websites van het NIP en het Trimbos Instituut. Wil je de presentatie ontvangen of heb je vragen? Neem contact op met Liza Poppens ( Yuverta).

Studentenbeleving bij SVO

Susanne vertelt over de workshop Studentenbeleving bij SVO: ”Het was een leuke workshop waarbij we met zijn drieën flink aan de slag zijn gegaan met een enthousiaste student en een vlees specialist. Allereerst hebben we een uitgebreide uitleg gekregen over gehakt en hoe gehakt wordt gemaakt. Vervolgens liet de student zien hoe de hamburgers worden gemaakt. Met een mengsel van paneermeel, ketchup en geheime kruiden wordt het gemixt in een grote kom alsof je was wast in een wastobbe. Door dit snel te doen komen de eiwitten los en heb je helemaal geen ei nodig om het gehakt te laten binden. Daarna gingen we zelf aan de slag. Het mixen ging natuurlijk niet snel genoeg, dus de student deed voor hoe het wel moest. Gelukkig voor de vegetariërs was er ook een vegetarisch mengsel van paddenstoelen. Ontzettend leuk om op deze manier een kijkje te nemen in de keuken van de vakopleiding food.” 

We hopen volgend jaar weer een mooie en inspirerende bijeenkomst te organiseren.