Wethouder Dennis de Vries bezoekt Top Academie Universiteit Utrecht

Wethouder Dennis de Vries (mbo) bracht op 10 november een bezoek aan de Top Academie bij de Universiteit Utrecht. We deelden het succes van de Top Academies en brachten de pro/vso doelgroep onder de aandacht. 

Dennis wilde natuurlijk zelf zien en horen wat er gebeurt op een Top Academie en in gesprek gaan met de leerlingen. We kijken terug op een geslaagde ochtend! 

”Wat is praktijkonderwijs toch tof!”

Dennis de Vries over de TOP Academie:

“Wat is praktijkonderwijs toch tof! Vandaag was ik op werkbezoek bij de TOP Academie van de Universiteit van Utrecht: een plek waar praktijkleren centraal staat. Binnen de TOP Academie, een initiatief van Learn2Work , lopen leerlingen stage en volgen ze een lesprogramma dat is afgestemd op de werkvloer. Op deze manier wordt én aangesloten bij de manier waarop jongeren leren én ontwikkelen zij de skills die werkgevers echt nodig hebben. De TOP Academie richt zich specifiek op pro- en vso-leerlingen in de regio. Deze leerlingen lopen stage in de facilitaire dienstverlening, horeca, groenonderhoud, logistiek of sport. Ze krijgen een erkend branchecertificaat en maken kans op een baan binnen de Universiteit Utrecht.

Inmiddels zijn er 3 TOP Academies in de regio. Daar werken praktijkscholen (Seyster College, Futura College, Pouwer College, Kranenburg en De Baanbreker, school voor praktijkonderwijs, vso-scholen (STIP VSO en vso Kentalis), het UMC Utrecht, de Bijenkorf en de Universiteit Utrecht samen.

Dit schooljaar zijn bij de Universiteit Utrecht 11 leerlingen gestart. Het was hartstikke leuk om vandaag te zien hoe enthousiast zij zijn, en hoe goed zij worden begeleid. Naast een goede opleiding én een kans op betaald werk, is dat ook iets wat de TOP Academie brengt: gewoon een hele leuke ‘studietijd’.”

Over TOP Academie

Binnen de TOP Academies volgen de leerlingen een lesprogramma. Ze krijgen les op de werkvloer en leren het vak van ervaren medewerkers in een leermeester-gezelconstructie. Deze werkwijze is afgestemd op de manier waarop jongeren leren én op de werkwijze van het betreffende bedrijf, in dit geval Universiteit Utrecht. 

Leerlingen gaan op verschillende afdelingen bij Universiteit Utrecht aan de slag. Op deze manier maken zij kennis met alle facetten die de branche te bieden heeft. 

Vragen of meer informatie?

Dat kan via Bettina Jonker: bettina.jonker@utrecht.nl